Toto zařízení vyrobí ročně 15 000 tun laboratorně vypěstovaného masa. Dali byste si?

Největší bioreaktorová laboratoř určená k pěstování masa „bez zabíjení“ oznámila plány na otevření obchodu v USA a produkci tun hovězího masa, píše server Futurism.

Good Meat, divize společnosti Eat Just, Inc. zabývající se laboratorním pěstováním masa, dnes prostřednictvím tiskové zprávy oznámila, že staví deset 250 000litrových bioreaktorů, které by podle ní mohly ročně vyrobit až 15 000 tun masa bez zabití jediného zvířete.

Společnost uvádí, že během příštích tří měsíců vybere místo pro umístění a doufá, že koncem roku 2022 otevře pobočku v USA, která bude zpočátku vyrábět kuřecí a hovězí produkty. „Myslím, že naši vnuci se nás v roce 2022 budou ptát, proč jsme jedli maso z poražených zvířat,“ řekl Josh Tetrick, šéf mateřské společnosti Good Meat.

Fair Play

Přestože firma Good Meat nevyžaduje porážku zvířat, bude stále používat buňky odebrané z buněčných bank nebo vajec. To je těsné překročení hranice. Kuřata z továren jsou stále využívána pro svá vejce a s těmito ptáky je téměř vždy zacházeno hrozně.

Aby toho nebylo málo, maso je v současné době schváleno k prodeji v Singapuru, nikoliv americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv. Společnost Good Meat tvrdí, že pracuje na schválení pro veřejný prodej, ale nemůže říci, kdy by k tomu mohlo dojít.

Zdroj: futurism.com