Tady byste chtěli pracovat. Google má nové sídlo. Je neskutečné!

V posledních dvou letech se způsob naší práce často měnil, až se ustálil do určité podoby, které se musíme přizpůsobit. O to těžší je to pro velké zaměstnavatele, včetně společnosti Google.

V tomto duchu společnost otevřela v Silicon Valley zbrusu nový kampus, ve kterém bude pracovat 4 000 zaměstnanců. Stejně jako všechny nové a moderní budovy jsou i budovy v tomto kampusu navrženy s ohledem na udržitelnost.

Futuristicky navržený kampus Bay View, který byl otevřen v roce 2017, se rozkládá na ploše více než 10 akrů a nachází se nedaleko Mountain View. Nový kampus má přispět k rozvoji hybridní formy práce (práce z domova/práce z kanceláře), ke které Google již delší dobu postupně směřuje.

Při testování hybridní formy práce bude Google také testovat spokojenost zaměstnanců s novými kancelářskými prostory. Průzkum se zaměří na jejich atraktivitu, protože společnost vsadila na „zážitky“ před venkovním prostředím, jak píše server ZDNet.

Jedná se o moderní trend, který má podpořit pohodu zaměstnanců. Protože se mohou lépe soustředit na práci, budou také kreativnější. Tomu jsou samozřejmě přizpůsobeny i vnitřní prostory, které jsou chráněny před hlukem a dalšími rušivými vlivy.

Do nového futuristického kampusu jsou zasazeny budovy, které mají solární plášť ve tvaru dračí šupiny, což je dobře vidět na obrázku výše. Dále jsme se dozvěděli, že kampus společnosti Google bude využívat až 90 % bezuhlíkové energie.

V areálu je také více než 7 hektarů přírodních ploch včetně vlhkých luk, lesů a bažin. Retenční jezírka shromažďují vodu k opětovnému využití a poskytují prostor pro doplňování vody přírodou. K vytápění a chlazení se používá integrovaný geotermální systém.

Zdroj: zdnet.com