Co se stane, když na iPhonu zablokujete něčí číslo

Když zablokujete něčí číslo, vašemu iPhonu bude úplně jedno, o koho se jedná. Jeho telefonní číslo bude z vašeho života zcela vyřazeno.

Zablokovány budou jejich textové zprávy, telefonní hovory a hovory přes FaceTime. Zablokování čísla v iPhonu bohužel nemůže zabránit tomu, aby se daná osoba ozvala prostřednictvím aplikací třetích stran, jako je Facebook, WhatsApp nebo Instagram.

Jak to ale vypadá na straně zablokované osoby? Může poznat, že byla zablokována? Když vám napíše někdo, koho jste zablokovali, jeho zprávy vám nepřijdou. Dotyčný nedostane žádné oznámení, že je blokován a jeho zprávy se stále tváří, jako by byly odeslány. Vy však žádnou z nich nedostanete a nemůžete na ně odpovědět.

Když se vás někdo, koho jste zablokovali, pokusí kontaktovat přes FaceTime, jeho telefon bude jednoduše zvonit donekonečna bez odpovědi. Na vaší straně se nic nestane a nedozvíte se, že vám volá. Takto to bude pokračovat, dokud to blokovaný volající nevzdá a nepřestane se pokoušet volat.

Když vám někdo, koho jste zablokovali, zavolá, bude odeslán přímo do vaší hlasové schránky, jako by byl váš telefon vypnutý. To je pro ně jediné vodítko, že jste je zablokovali.

Zablokovaný volající může stále zanechat hlasovou zprávu, ale nezobrazí se mezi vašimi běžnými zprávami. Místo toho musíte sjet dolů na konec okna hlasové schránky a klepnout na možnost Blokované zprávy. Pokud hlasovou schránku nepoužíváte, bude se vaše číslo tvářit jako obsazené.