Vyhodil jsem supermoderní kávovar a koupil tuhle mašinku za méně jak 1 000 korun. Lepší kávu jsem nikdy neměl
Je to stará dobrá písnička. Za méně peněz více muziky. V tomto případě jde o méně peněz a více kávy. Je logické, že by každý rád vypadal jako Brad Pitt, když v reklamě říká známé italské perfetto s unikátní kávou v ruce. Jenže když si pak domů pořídíme podobný stroj, který stojí tisíce korun, tak zjistíme, že naše profesionalita je daleko za očekáváním, takže bychom klidně využili i nižší třídu. A ono se ukáže, nejen že je výhodnější, ale káva nám dokonce chutná lépe. Čím to je?
Unikátní Moka konvička je poměrně konvenční způsob přípravy kávy, ačkoliv nejde o kávovar v pravém slova smyslu. Za pouhých 500 korun dostanete možnost vytvořit tak unikátní kávový zážitek, že na něj vaši hosté budou s láskou vzpomínat ještě dlouhé dny a týdny. Na rozdíl od drahých kávovarů navíc nemusíte luštit žádná tlačítka, nepotřebujete kapsle a můžete klidně vnímat silnou a pravou vůni té nejlepší kávy.
Stačí pár minut a káva je hotová
V první řadě je třeba do spodní komory nalít dostatečné množství vody. K výrobě je potřeba mýt mletou kávu, takže pokud jste zastánci nákupu zrnkové kávy, tak z celého vyrobení kávy můžete udělat malou show. Nejprve namletí kávy a následně ji vložit do filtru, který je instalován uprostřed. To vše se zavře a postaví na vařič, plotnu nebo jiný zdroj tepla. Čím více se pak voda ohřívá, tak se vytváří pára, která ji tlačí přes kávu nahoru. Výsledkem je tak opravdu intenzivní a silná káva. Celý tento proces může zabrat maximálně 5 minut. Závisí na tom, jaký zvolíte zdroj tepla. Pití kávy by mělo být součástí relaxace a odpočinku, což právě moka konvička zajišťuje.

Díky jednoduchému ovládání, které neobsahuje žádné knoflíky, programy ani tvorbu pěny, tak můžete využít jen jednoduchý návod, který říká. Naplníš, ohřeješ a piješ. Je to ideální nástroj pro ty z nás, kteří rádi pijeme dobrou a kvalitní kávu. Když totiž použijeme kvalitní kávová zrna, tak bude zážitek unikátní.
Snadná údržba, žádné tlačítka a historický design
Když si ještě srovnáme výrobu kávy v moka konvičce a složitých systémech kávovarů, tak si to lze ukázat na obracené pyramidě. U kávovarů máte mnoho funkcí, což tvoří základ těchto strojů. Hůře se už kontroluje chuť a rychlost přípravy pro všechny hosty může celý proces značně prodloužit. Údržba je velmi složitá a samotné použití už je právě pro někoho nemožné. Navíc za to platíte opravdu velké peníze. Na druhé straně moka konvička je velmi levná. Používá se naprosto jednoduše a údržba je ještě jednodušší. Pokud máte návštěvu, tak ji obsloužíte v čase výrazně kratším. Jen se musíte spokojit s tím, že máte jen jeden druh kávy. Komu by to ale mohlo vadit?

Výhodou je i nulová spotřeba elektřiny a ani nemusíte řešit nedostatek kapslí pro všechny hosty, což značně snižuje náklady. Je potřeba jen káva a voda. Vše můžete dotvořit ještě třeba koupí zajímavých šálků, aby byl prožitek celistvý. Historický design u moka konviček, jako je ta od Bialetti, funguje od roku 1933. Proto si můžete dopřát to nejlepší aroma z to nejlepší kávy.
Lze tedy na závěr říct, že to je speciální produkt pro ty, kteří mají rádi tu pravou kávu, akorát udělanou z čerstvě namletých zrn, takže jde o silný, intenzivní a aromatický zážitek, který perfektně podtrhne chvíli, která patří jen vám.
Zdroj: Coffeabout, Lázeňská káva, Alza