Luxusní večeře na okraji vesmíru. Vyjde na 11 milionů korun. Zákazníci si mohou užít menu od šéfkuchaře s michelinskou hvězdou

Představte si večeři s výhledem na zakřivení Země – to nyní nabízí společnosti SpaceVIP a Space Perspective v přepočtu za 11 milionu korun. Zákazníci si mohou užít menu od šéfkuchaře Rasmuse Munka, hvězdy michelinské gastronomie, během letu na okraji vesmíru v kosmickém balonu. Tento jedinečný zážitek kombinuje dobrodružství s exkluzivním stolováním, vzdálené však většině lidí kvůli vysoké ceně.

Space Perspective, která stojí za projektem Spaceship Neptune, plánuje zahájit komerční lety v roce 2025. Cestující budou moci pozorovat východ slunce nad Zemí z výšky zhruba 30 km, s Wi-Fi na palubě pro sdílení zážitku. Munk slibuje menu reflektující inovace cesty, s použitím netradičních technik a ingrediencí, píše web Interesting Engineering.

Ačkoli Space Perspective přináší novinku v oblasti vesmírné turistiky, její cenovka poukazuje na to, že takové zážitky zůstávají luxusem pro málo vyvolených. Vesmírné balóny jako bezpečnější alternativa však nabízí novou perspektivu našeho planety, i když bez beztíže.

Zdroj: Interesting Engineering