Nasypte hladkou mouku do vroucí vody. Vznikne fantastická věc
Když nebudete mít po práci, škole nebo o víkendu do čeho píchnout, můžete se naučit něco nového v kuchyni. Je ale pochopitelné, že i když byste rádi připravili něco nového, nechcete trávit u sporáku a trouby celý den. Proto přinášíme recept na nejrychlejší odpalované těsto, které připravíte ve vroucí vodě.
Když máte chuť na věnečky, dokonale jemné ovocné knedlíky nebo třeba tolik populární profiterolky, nemusíte u vaření či pečení nutně strávit celý den. Pokud znáte ty nejrychlejší spolehlivé recepty, pak budete mít během chvilky hotovo. Pojďme si ukázat, jak na to.

Dokonalé odpalované těsto připravíte ve vroucí vodě
Pro přípravu rychlého odpalovaného těsta toho nebudete potřebovat mnoho. Důležité je mít vodu, mouku, cukr a olej. Konkrétně budete potřebovat:
- 900 ml horké vody
- 1 kg mouky
- 10 g soli
- 40 g hnědého cukru
- 30 g mouky (doplňková)
- 10 g bílých sezamových semínek
Postup přípravy vám nezabere více než pár minut:
- Jakmile přivedete vodu k varu, opatrně do ní nasypte mouku. Směs velmi dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Následně přidejte olej a sůl a opět dobře promíchejte a nechte asi 20 minut odpočinout.
- Po 20 minutách do těsta vmíchejte cukr, zbytek mouky a sezamová semínka.
- Hotovo. Nyní můžete z těsta připravit to, na co máte chuť.
Tento rychlý recept na odpalované těsto si zamiluje každý, kdo nerad tráví přípravou těsta příliš mnoho času. Abyste se mohli pustit rovnou do pečení, přinášíme také osvědčený recept na věnečky.
Věnečky z odpalovaného těsta
Honí vás mlsná a patříte mezi milovníky věnečků? Pak si je můžete připravit. I když se to zdá být velmi náročné, skutečnost je úplně jiná. S trochou snahy to zvládnete levou zadní bez větších potíží.
Co budete potřebovat na žloutkový krém:
- 500 ml mléka
- 4 žloutky
- 100 g cukru krupice
- vanilkový pudink (2 sáčky)
- vanilkový extrakt (1 lžička)
- 100 g másla
Postup přípravy:
Žloutkový krém připravíte tak, že v troše mléka rozmícháte pudinkový prášek a rozšleháte žloutky. Zbylé mléko přiveďte k varu, poté trochu přilijte do misky s pudinkem a žloutky. Následně vše přelijte do hrnce a chvíli vařte. Po chvíli odstavte, přidejte cukr, máslo a pořádně zamíchejte. Pak už jen směs přikryjte folií a dejte chladit na několik hodin do lednice (ideálně však přes noc).
Teď se pojďme zaměřit na samotné věnečky. Těsto dejte do sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem začněte vytvářet kolečka (věnečky) v požadované velikosti. Nezapomeňte mezi nimi udělat dostatek místa, při pečení se mírně zvětší.
Následně už zbývá jen dát věnečky do trouby nahřáté na 200 °C na 20-30 minut. Po 20 minutách ale snižte teplotu na 160 °C a věnečky během posledních 10 minut pečení kontrolujte.

Plnění věnečků
Jakmile jsou věnečky perfektně upečené, měly by v ruce chrastit. Po vychladnutí je můžete rovnou začít plnit krémem, který jste si připravili a dali odpočinout do lednice. Ještě před plněním věnečků jej našlehejte, aby měl dokonale krémovou konzistenci.
Věnečky rozkrojte (vodorovně) vroubkovaným nožem, krém dejte do sáčku se zdobící trubičkou a rovnoměrně nastříkejte na spodní část věnečku. Pak už zbývá hotové věnečky dát vychladnout do lednice na několik hodin či do druhého dne. Před podáváním věnečky pocukrujte.
Jelikož jsme chtěli docílit co nejjednodušší a nejrychlejší přípravy, recept nezahrnuje polevu. Tu na věnečky dávat nemusíte, nebudou pak tolik sladké. Pokud byste ji ale na věnečkách přece jen chtěli, klidně si ji připravte.