Studentka zemřela po snězení tohoto běžného menu ve fastfoodu
Mladá žena jménem Alison byla vysokoškolačka, která měla jen pár dní před promocí. Když se jednoho odpoledne vydala do fastfoodu, skončilo to pro ni tragicky. Mohla za to nečekaná změna v menu, o které netušila. Podobné případy se ve světě bohužel dějí.
Alison byla 23 letá vysokoškolačka jako každá jiná. Věnovala se škole, měla své koníčky a občas ráda vyrazila do restaurace. Jednou z její nejoblíbenějších byl právě obyčejný fastfood, kde si objednávala jedno jediné menu stále dokola.
Změna ve složení se jí stala osudnou
Alison odmalička trápila těžká alergie na arašídy, kvůli které měla poměrně výrazně omezený jídelníček. Ne doma, ale v restauracích, kde jsou arašídy velmi často uváděným alergenem, a to i v případě, kdy daný pokrm přímo arašídy vůbec neobsahuje.

Jelikož měla Alison alergii, která ji mohla stát vážné zdravotní potíže, vždy si předem zjišťovala všechny informace o jídlech, které si dopřávala v restauracích. Aby se vyhnula komplikacím, šikovně si vždy objednávala to samé jídlo, aby se nemusela na alergeny pokaždé ptát obsluhy. Když jednoho dne dorazila do fastfoodu a objednala si své obvyklé menu, něco bylo jinak.
Do restaurace Alison vyrazila na rande, měl to být tedy příjemný zážitek, na který bude vzpomínat. Ve skutečnosti na tento okamžik bude vzpomínat spíše její okolí. Alison už po pár soustech pochopila, že něco není v pořádku, a rychle použila první pomoc proti alergii, kterou nosila neustále v kabelce. Partner jí hned přivolal záchranku.
S lékařem komunikovala, ale najednou zkolabovala
Jakmile přijela sanitka, Alison šla k lékařům po svých, komunikovala s nimi a snažila se jim rychle vysvětlit, co se stalo. V jednu chvíli se jí ale nesmírně přitížilo a během chvíle upadla do bezvědomí. I přes snahu lékařů ale Alison nakonec zemřela. Alison už tak nikdy nedokončí svou školu a nezačne rozvíjet svůj život, na který se pilně připravovala na vysoké škole. „Opakovaně chodila do stejných restaurací a objednávala si stejná jídla, víte. A to byla běžná věc,“ řekl později Alisonin otec Grover Pickering.

Tento případ nebyl první
Bohužel se ani z daleka nejednalo o jediný případ, který dopadl tragicky. Ve světě se skutečně stává, že je v jídle alergen, o kterém neví ani samotný personál restaurací, případně se mění složení pokrmů bez toho, aniž by se na to důrazně upozornilo.
Stejný osud potkal i muže jménem Sergio Lopez, který snědl arašídové máslo v restauraci, ačkoliv se zaměstnanců předem dotazoval, jestli je jídlo bez alergenů. Muž neudělal vůbec nic špatně, přesto ho špatná informovanost zaměstnanců restaurace stála život. Na jeho počest byl později v Texasu schválen zákon pojmenovaný Sergio Lopez Food Allergy Awareness Act, který se nyní Alisonini rodiče snaží posílit, aby se podobné případy už nestaly.