V Penny teď prodávají maso za 11 Kč. Lidé berou kuřecí řízky po kilech a dělají si zásoby
Milovníci slev by měli rychle vyrazit do prodejen obchodního řetězce Penny. Ten totiž vydal další slevový leták a tentokrát si pro své zákazníky připravil výrazné zlevnění zejména u různých druhů masa.
Od čtvrtka 10. dubna až do středy 16. dubna můžete v prodejnách Penny zakoupit spoustu produktů s velkou slevou. Jsou mezi nimi například různé druhy ovoce a zeleniny, alkoholické i nealkoholické nápoje a také spousta potravin, které oceníte hlavně při velikonočním pečení. Tím vůbec největší lákadlem z aktuálního slevového letáku je ale bezesporu maso.
Jen 11 korun za 100 gramů
Řeč je hlavně o masu kuřecím. Celé kuře zakoupíte za cenu 59,90 Kč za kilogram oproti běžným 84,90 Kč. Jedinečná nabídka se vztahuje i na kuřecí prsa s kostí, u kterých cena za jedno kilo činí 119,90 Kč. Nejvýhodněji ale pořídíte kuřecí stehenní řízky. Ty jsou zlevněné o celých 42 %. Běžně se v Penny Marketu prodávají za 198,90 Kč. Teď stojí jen 114,90 Kč za jeden kilogram. 100 gramů kuřecích stehenních řízků tak vychází na pouhých 11 korun.
Udělejte si zásoby
Při takových slevách si spousta lidí nakupuje podobné produkty do zásoby. Pak je uloží do mrazáku a podle potřeby je vytáhne. Málokdo ale ví, jak maso správně zamrazit a následně rozmrazit a leckdy tak mnozí hazardují se svým zdravím.
Když už se rozhodnete maso zamrazit, učiňte tak ideálně ihned po návratu z obchodu. Drtivá většina lidí maso uloží pouze do chladničky a do mrazáku jej dává až v případě, kdy se blíží jeho datum spotřeby a oni vědí, že už jej ve stanovené době nestačí zpracovat. To už ale může být pozdě a v mase se mohou začít množit bakterie.
Zároveň se vyplatí maso nejdříve vybalit z jeho původního obalu a naporcovat. Jednotlivé kusy pak balte zvlášť do mikrotenových sáčků a teprve pak je ukládejte do mrazáku. Díky tomu budete mít vždy k dispozici jen tolik masa, kolik budete skutečně potřebovat. Kromě toho se pak menší kusy pochopitelně i rozmrazují mnohem kratší dobu než ty velké. ZZa zmínku pak stojí také fakt, že i přesto, že maso zmrazíte, měli byste jej zkonzumovat nejpozději do 6 měsíců. Mráz proces kontaminace bakteriemi výrazně zpomalí, rozhodně jej ale nezastaví úplně.

Jak maso rozmrazit
Způsobů, jak rozmrazit maso, existuje celá řada. Drtivá většina z nich ale není úplně bezpečná. A to ani oblíbené ponechávání masa na kuchyňské lince či ve dřezu. Odborníci se shodují na tom, že vůbec nejvhodnější je ponořit zmrzlé maso do mísy se studenou vodou a tu následně uložit do chladničky. I když je tento postup o něco pomalejší, je rozhodně nejbezpečnější.
Kuřecí směs á la čína
Z kuřecích stehenních řízků můžete připravit celou řadu pokrmů. Byť název tohoto druhu masa vybízí hlavně k přípravě klasických řízků v trojobalu, využití je mnohem širší. Jestliže máte naspěch anebo se vám zkrátka nechce v kuchyni trávit spoustu času a během toho ušpinit několik kusů nádobí, pak můžete vsadit třeba na přípravu kuřecí směsi na způsob číny.

Stačí vzít zhruba 300 gramů kuřecích stehenních řízků a ty nakrájet na menší kostky anebo nudličky. Maso dejte do mísy, lehce jej osolte, opepřete a vmasírujte do něj také asi 1 lžičku kari koření. Pak do masa vyklepněte 1 celé vejce a přisypte 1 lžíci bramborového škrobu. Masovou směs důkladně promíchejte a maso smažte na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.
Když je maso hotové, vyndejte jej z pánve a do zbylého výpeku dejte na nudličky nakrájenou zeleninu. Konkrétně asi 1 mrkev, 1 žlutou papriku a 200 gramů čínského zelí. Zeleninu nemusíte restovat nijak dlouho. V ideálním případě by měla být tak akorát na skus. Až se tak stane, vmíchejte do zeleniny již osmažené maso a všechno společně ještě dochuťte sójovou omáčkou. A je hotovo. Kuřecí směs podávejte třeba s rýží.