Stane se modré pivo „nápojem budoucnosti“? Francouzi jej vyrábí z chmele a mořských řas

Společnost Hoppy Urban Brew tvrdí, že zájem o neobvyklý nápoj roste a pivo s ovocnou chutí se prodává ve velkém, informuje web Euronews.

Zcela novou technologii výroby piva zvolila francouzská společnost Hoppy Urban Brew z města Roubaix nedaleko belgických hranic. K výrobě tradičního nápoje začala využívat vedle chmele i mořské řasy Etika Spirulina. Pivaři ale musí zapomenout na zlatavou barvu nápoje, protože právě řasy zbarví světlý ležák do modra.

Pivo s obchodním názvem „Line“ je výsledkem spojení mezi firmou Etika Spirulina v Lille v severní Francii, která mořské řasy v nádržích uměle pěstuje jako doplněk stravy a blízkým řemeslným pivovarem, který hledal způsob, jak učinit své nápoje výraznějšími.

„Pivo se dobře prodává,“ řekl Sebastien Verbeke ze společnosti Hoppy Urban Brew, která nápoj vyrábí. „Vzbuzuje obrovský zájem a zvědavost veřejnosti. Má i přesvědčit lidi, aby konzumovali mořské řasy,“ dodal.

Složka mořské řasy fykocyanin, která dává modrou barvu, se přidává do piva během procesu vaření. Pivo je chmelové, lehké a s ovocnými tóny a s výrazně modrou barvou. Kvůli rostoucímu zájmu se nyní společnost připravuje na navýšení výroby, aby uspokojila poptávku.

Zdroj: Euronews