Oznámení: Dnes v Lidlu pochoutka pro děti za směšných 7 korun
Slevové akce v Lidlu patří mezi nejoblíbenější v tuzemsku. Každý týden se objevují lákavé nabídky na potraviny i další zboží, které potěší jak početné rodiny, tak jednotlivce. Příznivá cenová politika a pravidelné změny sortimentu přilákají kupující, kteří se snaží ušetřit a zároveň nechtějí slevovat z nároků na kvalitu. Lidl dokáže mile překvapit jak výraznými slevovými akcemi, tak speciálními produkty, které jinde nejsou k dostání.
V aktuálním letáku zaujme především malé strávníky akce na dětskou pochoutku Brumík s čokoládovou náplní. Balení po pěti kusech je k dostání za 36,90 Kč, takže jeden lahodný medvídek vás vyjde na něco málo přes sedm korun. Zvýhodněná cena platí do neděle 13. dubna, přičemž zájem bývá tradičně velký. Brumíci jsou oblíbení jako rychlá svačinka, která se hodí třeba na odpolední občerstvení uprostřed her, anebo na výlet, kde je zapotřebí menší doplnění energie.

Jdeme na výlet
Jednou z důležitých součástí každého rodinného cestování je promyšlené stravování, aby děti nebyly mrzuté z hladu ani dehydrované. Pohodová atmosféra na cestách totiž úzce souvisí s tím, jak jsou ratolesti spokojené a odpočaté. Důležité je zajistit dětem, a samozřejmě i dospělým, dostatek pití, a to ideálně vody nebo mírně oslazených ovocných čajů, případně lehkých minerálních vod, které kromě tekutin dodají minerální látky.
Z hlediska jídla je vhodné nachystat takové svačiny, které se nezkazí při přepravě, nepodléhají rychlé zkáze a zároveň obsahují dost vlákniny, vitamínů i kvalitních bílkovin. Není od věci vzít si na cesty omytou a nakrájenou zeleninu, kousky ovoce, trvanlivé sýry, anebo jednoduché luštěninové pomazánky. Při delších přesunech je dobré vyhnout se uzeninám, paštikám a tučným výrobkům, které se v horku mohou rychle zkazit. Malé děti mají spíše rády bílé pečivo, takže obyčejná houska či rohlík potřený vrstvou sýra nebo tvarohovou pomazánkou dokáže spolehlivě zasytit. Starším školákům můžete na výlet klidně namazat celozrnné pečivo. Nakrájet můžete také třeba papriku, salátovou okurku nebo jablko. A jako dobrotu přidat třeba Brumíka.
Co zdravého vzít na krátký výlet
I když je cestování mnohdy spojeno s rychlým občerstvením, existují způsoby, jak se vyhnout příliš nezdravému jídlu. Když ještě není příliš horko, dobře zabalené tvrdé sýry, případně vařené vejce snědené do několika hodin, poslouží jako výživný zdroj bílkovin. Kdo dává přednost mléčným výrobkům, může přidat menší jogurtový nápoj, který je ale vhodnější spotřebovat co nejdříve. Zelenina a ovoce jsou osvěžujícím doplňkem každého výletu, které dětem dodají i trochu tekutin. Nadto je možné přibalit nedoslazované sušené ovoce, oříšky, müsli tyčinku bez polevy, která se nerozteče a v batůžku zůstane v použitelném stavu.

Recept na domácí Brumíky
Pokud máte doma velkou spotřebu Brumíků nebo akci nestihnete, můžete si zkusit upéct domácí. Na trhu jsou k dostání formy ve tvaru malých medvídků, prodává je například Tescoma, podle které je i následující recept.
Budete potřebovat:
150 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g rozpuštěného másla pokojové teploty plus na vymazání
150 ml smetany na vaření
10 lžiček kvalitní kakaové lískooříškové pomazánky s vyšším podílem ořechů
2 vejce
16 g vanilkového cukru (2 balení)
1 lžička bezfosfátového kypřicího prášku do pečiva
1 lžička kakaa
Vejce vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do nadýchané pěny. Poté vmíchejte rozpuštěné máslo, smetanu a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z hotového těsta odeberte jednu lžíci a smíchejte ji s kakaem, čímž získáte tmavší těsto na detaily. Formu si vymažte rozpuštěným máslem nebo vystříkejte olejem ve spreji a postavte ji na rovný plech. Do jednotlivých částí formiček (např. oči, nos, ouška a tlapky) naneste tenkou vrstvu tmavého těsta pomocí cukrářského sáčku. Poté do každé formičky naneste světlé těsto přibližně do poloviny jejich výšky, protože při pečení těsto nabude. Doprostřed každého medvídka vložte malou lžičku kakaové lískooříškové pomazánky. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 30 minut.
TIP:
Náplň je možné do medvídků vstříknout po upečení za pomoci stříkačky nebo cukrářského sáčku. Použít můžete rozpuštěnou čokoládu, marmeládu nebo pudink. Hlavní kouzlo tkví v tom, že přesně víte, co se do pečiva přidává, a můžete si upravit množství cukru podle potřeby.