Od rána neomezeně v Lidlu. Můžete si vzít tolik, kolik unesete
Obchodní řetězec Lidl si pro své zákazníky připravil speciální akci, která jim bezpochyby udělá velkou radost. A potěší i jejich peněženky. Některé produkty si můžete odnést za zlomek ceny. Navíc se teď hodí víc než kdy jindy.
Od čtvrtka 13. března zlevňuje obchodní řetězec Lidl celou řadu nejrůznějších produktů, mezi kterými najdete i potraviny, které mají na konci zimy a na začátku jara velmi důležité přínosy pro naše tělo.
Slevová akce se vztahuje na spoustu druhů zeleniny, a to i těch, které běžně stojí na pultech supermarketů desítky korun. Například stále populárnější avokádo v Lidlu zakoupíte za 24,90 Kč namísto původních 39,90 Kč. S aplikací Lidl Plus pak dosáhnete na ještě větší slevu a za avokádo zaplatíte jen 21,90 Kč.
Zdraví ve slevě
Kromě avokáda seženete levněji i rajčata Roma, která jsou ve 46% slevě a vychází na 39,90 Kč za balení o hmotnosti 750 gramů. Bio citrony jsou o 50 % levnější a stojí 19,90 Kč, salátová okurka má cenovku 12,90 Kč a kedlubna stojí 9,90 Kč namísto původních 17,90 Kč. Ve slevě je pak i rukola, která stojí 19,90 Kč.
Všechny tyto druhy zeleniny jsou přímo nabité vitamíny, minerály a antioxidanty. Vyplatí se z nich tak udělat například salát, který podpoří zdraví na konci zimy. Právě v této době má totiž spousta lidí oslabenou imunitu a trpí také sezónní únavou.

Jarní detox
Na začátku jara se řada lidí pouští i do jarních detoxů, během kterých chtějí očistit své tělo po zimě a zároveň třeba i shodit nějaké kilogramy, jež nabrali během Vánoc a dosud se jim nepodařilo je dát dolů.
Právě proto se například zmíněné avokádo do jídelníčku perfektně hodí. Je bohaté na zdravé tuky, hlavně ty mononenasycené, které prospívají srdci. Zároveň se v něm nachází velké množství draslíku, dokonce více než v banánech. Draslík srovnává krevní tlak a k tomu napomáhá zbavit organismus nadbytečné tekutiny. Tím pak přispívá k detoxikaci organismu. Podobnou funkci plní i salátová okurka.
Kedlubna je zase naprosto ideální na hubnutí. Obsahuje jen minimum kalorií, zato ale nemalé množství rozpustné i nerozpustné vlákniny. Díky tomu dokáže zasytit na dlouhou dobu a po její konzumaci nebudete mít hned zase hlad. Vláknina je důležitá pro zdraví střev. Dokonce umí střeva čistit, a tak přispívá k přirozené očistě těla. Ani ta tedy nesmí v jarním jídelníčku chybět. Navíc se dá konzumovat v mnoha podobách. Skvělá je jak syrová jen tak samotná či v salátu, tak tepelně upravená. Třeba jako hranolky.
Minimum kalorií obsahují taktéž rajčata, která jsou skvělá jak pro zdraví, tak i pro krásu. Anebo rukola. Ta třeba navíc umí posilovat žaludeční stěnu, působí močopudně a snižuje krevní cukr.

Salát s opečenou kedlubnou
Z výše uvedených surovin si můžete připravit celou řadu pokrmů, těmi nejjednoduššími jsou ale bezpochyby různé saláty. Třeba ten s opečenou kedlubnou, která mu dodá zase trochu jinou a zajímavou chuť.
Vezměte jednu kedlubnu, nakrájejte ji na kostičky a osmažte ji na pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Během toho ji i lehce osolte a opepřete. Opečenou kedlubnu dejte stranou a nechte vychladnout.
Mezitím si nachystejte jednu salátovou okurku, asi čtyři větší rajčata a jednu červenou cibuli. Okurku a rajčata nakrájejte na menší kostičky, cibuli najemno. Připravte si také avokádo. Rozřízněte jej, zbavte pecky, lžicí vyjměte dužinu a rovněž ji nakrájejte na malé kostičky.
Pak všechny suroviny přendejte do větší mísy. Všechno osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a šťávou z jednoho citronu a dobře promíchejte, aby se chutě propojily. Nakonec do salátu vmíchejte ještě dvě hrsti rukoly a můžete podávat. Pro výraznější chuť do salátu přidejte ještě nakrájený sýr feta.