Albert prodává tuto potravinu tak levně, že musíte koupit aspoň 30 ks, aby se mu to vyplatilo
Mezi nejoblíbenější akce v supermarketech patří zlevnění základní potraviny, která se vyskytuje v nespočtu receptů a konzumujeme ji téměř denně. Právě takovou nabídku nyní najdete v sortimentu Albertu. Ještě levněji vás vyjde s mobilní aplikací Můj Albert.
Blíží se Velikonoce a s nimi doba pečení, vaření či zdobení vajec. Obchodní řetězec Albert vám chce tuto dobu ulehčit, a proto přichází s nabídkou, která potěší řadu rodin. Nejnovější akce bude možná také důvodem, že si někteří zákazníci pořídí mobilní aplikaci Můj Albert. Cena je s ní totiž ještě nižší. A to se v době inflace a zdražování potravin vyplatí.

Vejce za 4 koruny
Pokud zavítáte v období od středy 19. března do úterý 25. března do Alberta, rozhodně si nenechejte ujít výhodnou nabídku. Za 139,90 korun si můžete nakoupit balení 30 čerstvých vajec značky Albert o velikosti M. Jedná se o 29% slevu z původních 199 korun. Skutečnost, že se produkt prodává ve velkém balení, je jedním z důvodů, proč se podařilo stlačit cenu tak nízko.
Ovšem pozor – v případě, že u pokladny předložíte aplikaci, ušetříte ještě více, konkrétně o 39 %. Naúčtováno vám bude pouhých 119,90 korun. To je v přepočtu 4 koruny za vajíčko.
Omezená nabídka
Možná vám už došly zásoby vajec, chcete se dopředu vybavit na Velikonoce nebo jednoduše jen máte zájem využít příznivou slevu. V každém případě počítejte s jedním omezením. Jeden zákazník si totiž může zakoupit maximálně dvě balení denně. Opatření zavedl Albert z důvodu, aby se v jeden den dostalo na co nejvíce zájemců.
Jak dlouho vydrží vejce
Pokud vejce nevyužijete hned, nemusíte se bát, že by se brzy zkazila. Při správném skladování v lednici vydrží několik týdnů, cca čtyři. Ideální je teplota kolem 5 až 8 °C. A pokud byste přece jen měli pocit, že je nespotřebujete včas, můžete je rozklepnout a zamrazit, zvlášť bílky a žloutky, nebo je lehce rozšlehat a uchovat v mrazáku pro pozdější využití.

Recept na vylepšenou vajíčkovou pomazánku
Kdo by neznal vajíčkovou pomazánku? Podle loňského průzkumu Billy je druhou nejoblíbenější pomazánkou Čechů. Lépe dopadla už jenom česneková. Není divu, že se těší takové oblibě. Její příprava je rychlá a jednoduchá a výsledná kombinace vajec a majonézy potěší vaše chuťové pohárky. Co si ji ale zkusit ozvláštnit? Postará se o to kyselá nakládaná okurka a opečená slanina. Pomazánka bude mít pikantnější chuť a uzenina jí dodá křupavost.
Pokud ve vás recept vzbudil zájem, připravte si následující ingredience:
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 4 plátky slaniny
- 2 sterilované okurky
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíci hořčice
- 1 lžíci zakysané smetany
- trocha citronové šťávy
- sůl, pepř a mletou papriku na dochucení
Postup: Slaninu nakrájejte na malé kousky a nechte ji nasucho vyškvařit na pánvi, dokud nebude křupavá. Poté ji odložte stranou na papírový ubrousek, aby se zbavila přebytečného tuku. Uvařená vejce oloupejte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do jedné misky a smíchejte s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí, citronovou šťávou, paprikou, solí a pepřem. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká pomazánka. Do této směsi vložte na drobné kousky nakrájené bílky, sterilované okurky a opečenou slaninu. Vše spojte dohromady. Nechte chvíli odležet v lednici, aby se chutě propojily.
Podávejte nejlépe na plátku čerstvého pečiva. Můžete ještě dozdobit jarní cibulkou nebo lehce posypat mletou paprikou.