Už jen 2 dny v Tescu: Nejnutnější potravina do každého jídla za 5 Kč. Denně spotřebujeme 6
Jestliže jste tento týden ještě nevyrazili do prodejen obchodního řetězce Tesco, je nejvyšší čas. Už zanedlouho totiž končí slevová akce, během níž nakoupíte spoustu základních potravin, které oceníte hlavně v nadcházejícím období.
Ceny potravin v průběhu posledních několika měsíců výrazně vzrostly, a tak není divu, že spousta lidí ocení každou slevovou akci, která se právě na tento sortiment vztahuje. V současné době je v plném proudu jedna taková akce v obchodech Tesco.
Vajíčka za 5 korun
Jedna z největších slev se vztahuje na 10 kusů čerstvých vajíček velikosti M z halového chovu. Z původních 69,90 Kč jsou zlevněná na 47,90 Kč. Pokud pak u pokladny předložíte ještě Tesco Clubcard, jejich cena se ještě sníží na 44,90 Kč. Při rozpočítání tak jedno vajíčko vychází na pouhých 5 korun. Akce platí od 26. 3. do 1. 4. 2025.
Právě vajíčka se nyní vyplatí pořídit si do zásoby. Nejenže jsou v posledních měsících kvůli svému nedostatku v EU dražší, ale také se pochopitelně blíží Velikonoce, kdy jich budete rozhodně potřebovat spoustu.

Věci na pečení
A k období Velikonoc bezesporu patří i pečení, a to nejen tradičního beránka, ale také mazanců, jidášů anebo třeba i velikonočních perníčků. A právě i na tyto sladké dobroty teď můžete v Tescu nakoupit levněji.
Ve slevě najdete třeba balení rozinek o hmotnosti 200 gramů za 22,90 Kč, Korunní Cukr krystal za 15,90 Kč, 100 gramů plátků mandlí stojí 29,90 Kč, květový med značky Medokom 79,90 Kč a třeba hladká mouka značky Babiččina volba vás vyjde na 19,90 Kč namísto původních 33,90 Kč.
Dále je zlevněné čerstvé listové těsto značky Brick, které stojí 25,90 Kč, jihočeský tvaroh Madeta za 19,90 Kč a také zakysaná smetana Mlékárny Kunín. Ta se z původních 28,90 Kč dostala na 17,90 Kč.
U všech těchto potravin je však třeba využít Clubcard, bez ní se slevy neuplatní.

Hned měkké velikonoční perníčky
Na velikonoční pečení je stále ještě dost času a rozhodně není potřeba nic připravovat s několikatýdenním předstihem jako v případě Vánoc. A to ani perníčky. Velmi jednoduše totiž připravíte takové, které jsou prakticky ihned po upečení měkké a připravené ke zdobení či rovnou ke konzumaci. Péct je tedy můžete klidně i den před Velikonocemi.
Připravte si dostatečně velkou mísu a prosejte do ní 400 gramů hladké mouky. Přidejte také 140 gramů moučkového cukru, 2 vrchovaté lžíce perníkového koření, 1 zarovnanou lžičku jedlé sody a 50 gramů holandského kakaa. Díky kakau budou perníčku tmavší a jejich chuť bude také plnější. Jestliže chcete ovšem perníčky v té nejklasičtější podobě, kakao klidně vynechejte.
Všechny suché suroviny spolu dobře promíchejte a pak k nim přidejte 125 gramů změklého másla, 2 velká vejce a 2 velké lžíce medu. V robotu, případně rukama, těsto dobře zpracujte, aby se všechny chutě propojily. Hotové těsto by ideálně mělo být vláčné, ne však lepivé. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte do chladničky. Tam ho nechte odpočívat alespoň 12 hodin. Případně ale i déle. Čím delší čas těsto v ledničce stráví, tím budou perníčky chutnější.
Pečení perníčků
Odpočinuté těsto vyndejte před dalším zpracováním alespoň na 15 minut z chladničky a nechte ho při pokojové teplotě povolit. Pak ho na pomoučeném válu rozválejte na placku silnou zhruba 4 milimetry a vykrajujte z něj jednotlivé tvary. Ty pokládejte na pečicím papírem vyložený plech a perníčky pečte při 180 °C zhruba 15 minut. Doba pečení se ovšem může lišit v závislosti na tom, jakou troubu používáte. V průběhu je tedy kontrolujte.
Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete směsí z 1 žloutku a trochy mléka, aby se krásně leskly. Vychladlé perníčky můžete rovnou podávat, případně je ještě ozdobit.