V Pepcu od rána za 150 Kč věc do domácnosti, na kterou jste 20 let čekali
Také se vám stává, že jdete pro jednu jedinou věc do Pepca a nakonec stojíte frontu s plným košíkem? Jenže tentokrát se vám návštěva obchodního řetězce vyplatí více než jindy, obzvláště pokud jste nadšenci do domácího pečení. Hitem těchto dní je totiž praktická pomůcka na pečení, která vás vyjde na pouhých 150 korun. A že něco takového potřebujete celý život, jste ani možná nevěděli.
Plech na pečení s víkem je ideální řešení pro každého, kdo miluje pečení. V čem je tak jedinečný? Určitě v jednoduchém řešení a praktickém použití. Plech z Pepca má pohodlné víko s rukojetí, takže přenos vašich pečených výtvorů nikdy nebyl snazší. A oceníte ho zvlášť teď o Velikonocích, až pojedete na návštěvu k příbuzným. Váš koláč nebo tradiční velikonoční nádivku totiž letos převezete bezpečně a bez problémů v perfektním stavu. Díky kvalitnímu materiálu je pekáč navíc velmi odolný a velmi dobře se udržuje. Je to zkrátka super vychytávka do každé domácnosti.

Jak správně péct, aby výsledek vždy stál za to
Kvalitní suroviny a přesné dávkování jsou sice základním stavebním kamenem každého pečení, ale aby se výsledný pokrm opravdu povedl, závisí právě i na správném výběru a přípravě plechu či formy. Ne všechny formy je potřeba vymazávat stejně. Například kynuté a křehké těsto s minimem tuku nejlépe upečete na pomaštěném plechu nebo pečicím papíru. Piškotové těsto zase potřebuje vymazaný a vysypaný plech, zatímco bezé a piškotové rolády je lepší péct na pečicím papíru. A věděli jste, že na listové těsto je nejlepší plech vypláchnutý studenou vodou? Důležité je také umístit koláč do trouby ve správné výšce. Nízké koláče patří doprostřed, vysoké dorty a bábovky do spodní části.

Upečte si na Velikonoce dokonalou velikonoční nádivku
Bez velikonoční nádivky by to nebyly pravé Velikonoce, takže pojďme si společně jednu dokonalou upéct. Zde máte recept od oblíbeného foodblogera Cuketky:
Budete potřebovat:
5 rohlíků, housek nebo francouzských bagetek
200 g vařeného uzeného masa
200 ml mléka
4 vejce
75 g másla
2 hrsti zelených listů (špenát, kopřivy)
1 hrst listové petržele
sůl, pepř, muškátový oříšek
máslo na vymazání formy
Starší rohlíky nakrájejte na stejně velké kostky a krátce osmahněte na másle do zlatova nebo je usušte v troubě asi 15 až 20 minut při teplotě 150 °C. Troubu nechte zapnutou, a zvyšte ohřev na 180 °C. Zelené listy spařte ve vroucí osolené vodě tak, aby zvadly. Poté je rychle namočte do ledové vody, aby si zachovaly barvu i chuť. Sceďte je, dobře vymačkejte a nasekejte najemno. Petrželku také nasekejte. Uzené maso pokrájejte na malé kostičky.
Tip: Pokud chcete nádivce přidat lehce česnekovou chuť, můžete použít i medvědí česnek.
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Bílky dejte stranou do vyšší nádoby a se špetkou soli z nich vyšlehejte tuhý sníh. Při šlehání dejte pozor, abyste sníh nepřešlehali, nádivka by byla spíše vysušená než nadýchaná. Žloutky rozšlehejte v misce. Máslo rozpusťte v rendlíku nebo v mikrovlnné troubě. Pekáček nebo koláčovou formu důkladně vymažte máslem.
Nakrájené pečivo dejte do větší mísy, přelijte mlékem a promíchejte tak, aby se kostičky jen lehce nasákly, ale nerozpadly. Přidejte připravené maso, bylinky, spařené zelené listy, žloutky i rozpuštěné máslo. Směs dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem podle chuti.
Nakonec zlehka vmíchejte část vyšlehaného sněhu, aby směs získala na vzdušnosti. Poté přidejte zbytek a opatrně zapracujte. Hotovou směs přendejte do vymazané formy, rovnoměrně rozprostřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte zhruba 30 minut, dokud povrch nádivky krásně nezezlátne a nebude na povrchu pružný na dotek.
Až letos tedy vyrazíte na Velikonoce k příbuzným, nezapomeňte svůj nový plech z Pepca. Není totiž lepšího způsobu, jak udělat dobrý dojem, než přinést domácí dobrotu v perfektním stavu a ještě se blýsknout stylovým řešením.