Klasickým pekáčům odzvonilo. Nahradí je věc, které si ani nevšimnete, a maso z ní je nadpozemské
Uvařit maso tak, aby bylo perfektně propečené, šťavnaté a zároveň nebylo po vytažení z pekáče tuhé, může být pěkná věda. Je potřeba dobře znát druh koupeného masa, mít dobrou pánev či pekáč a vědět, jak dlouho je nutné maso připravovat tak, aby nezůstalo uvnitř syrové, ale ani nebylo vysušené. Dnešní moderní doba už naštěstí nabízí mnoho kuchyňských pomocníků. A tato vychytávka dokonce udělá vše za vás!
Maso krásně křehké a téměř rozpadající se. A to úplně bez práce! Zdá se vám to jako sen? S tímto inovativním kouskem může jít o realitu i ve vaší kuchyni. Už žádné rozpalování pánve nebo trouby, neustálé hlídání masa a postávání v kuchyni. Tento magický hrnec stačí postavit na linku, vložit do něj požadované ingredience, zapnout a následujících několik hodin si ho absolutně nevšímat. Maso vytažené z něj bude chutnat nadpozemsky. A to bez vaší asistence. Uvaříte v něm přitom prakticky cokoliv, nejen maso.

Vaši asistenci nepotřebuje
V dnešním často uspěchaném světě frčí hlavně rychlé a efektivní recepty, díky kterým vydatné pokrmy připravíte během chvilky. Především během pracovního týdne má možnost strávit u plotny několik hodin opravdu málokdo. Pomalý hrnec sice maso nepřipraví během okamžiku, zato vás ale při vaření nepotřebuje. Vy ho tedy můžete klidně zapnout před odchodem do práce a při vašem příchodu bude maso dokonale připravené! Tento moderní elektropřístroj už nadchnul statisíce lidí napříč naší republikou.
Teplota pod bodem varu
Rozhodně se nejedná o žádnou rychlokvašku z teleshoppingu. Pomalý hrnec je osvědčeným nástrojem, který kuchaři i kuchařky milují. Využívá totiž princip konstantního, delšího vaření potravin za nižších teplot. Teplota uvnitř hrnce se pohybuje většinou mezi 80-90 °C, tedy pod bodem varu.
Příprava jídel tedy trvá zhruba 3-10 hodin, nicméně vše probíhá samo. Vy můžete dát sbohem jakémukoliv poskakování či kontrolování. Hrnec jednoduše nastavíte na požadovanou teplotu a čas a necháte ho dělat divy. Při vaření se neodpařuje tekutina, vy tak nemusíte přilévat vodu ani nic míchat.
Více chuti i živin
Vaření v pomalém hrnci má samé výhody. Kromě toho, že se o jídlo nemusíte starat, si ingredience díky pozvolnému vaření zachovávají maximum živin, minerálů, vitamínů a dalších cenných látek. Jeho příprava je totiž šetrnější. Pozitivem také je, že nemusíte k přípravě použít žádný tuk. Jídlo je pak hned o něco zdravější. Suroviny si navíc zachovávají maximum chuti. Jak již bylo zmíněno výše, zůstávají také krásně šťavnaté – maso se nevysouší.
Plusem je i fakt, že si pomalý hrnec poradí i s tužšími kousky, jako je například kližka nebo hovězí líčka. I tyto druhy masa se budou po vytažení z pomalého hrnce rozpadat. Celý proces je jednoduchý a efektivní. A ačkoliv se to na první pohled nezdá, vaření v pomalém hrnci spoří čas. Jelikož vaří sám, vy v mezičase můžete zvládnout nespočet dalších úkolů.

Připravíte v něm cokoliv
Nelze opomenout ani to, že tento nástroj je univerzální. Kromě masa v něm totiž připravíte i polévky, omáčky, povidla, zavařeniny, marmelády nebo dokonce dezerty! Hrnec lze zkrátka využít na téměř jakýkoli druh jídla. Uvaříte v něm i obyčejnou zeleninu či třeba těstoviny. Tento kouzelný pomocník i ty nejobyčejnější druhy potravin promění v symfonii chutí! Internet je plný receptů na jídla z pomalého hrnce, proto se nebojte chvíli hledat a najít ten nejlepší pro vás.
Snadná manipulace a nízká spotřeba
Nemusíte se bát, že by byla celá věc velká, těžká či složitá na údržbu. Hrnec se vám hravě vejde na kuchyňskou linku a snadno ho uskladníte v některé ze skříněk.
Skládá se z několika částí – vnitřní část tvoří odnímatelná varná nádoba, do které se vkládají suroviny. Po dokončení vaření ji hravě omyjete. Vnější část v sobě skrývá topné těleso, které rovnoměrně zahřívá vnitřní nádobu. Na jejím povrchu pak najdete držadla a ovládací prvky. Samozřejmou součástí je i poklice, která bývá nejčastěji vyrobená ze skla. Poslední částí je pak kabel, díky kterému ho připojíte k elektrické síti.
Vysoký účet za elektřinu s jeho frekventovaným využíváním nehrozí, hrnce jsou navrženy tak, aby šetřily energii. Jejich příkon se pohybuje okolo 160-350 W. Varné desky přitom mohou mít příkon až 30x vyšší!
Jednorázová investice
Jeho pořízení se tedy vyplatí. Dnes už jich na trhu najdete celou řadu a jejich průměrná cena se pohybuje kolem 2 000 Kč. Jedná se o jednorázovou investici a hrnec by vám měl vydržet mnoho let. Jestliže ho zatím nevlastníte, dejte mu šanci a vychutnejte si širokou škálu vynikajících jídel. Uvidíte, že se skutečně jedná o kuchyňskou superhvězdu.