Všude přes 6 000, v Lidlu jen 2 399 Kč! Tohle nádobí vám změní vaření
Možná se považujete za přeborníky ve vaření, ale své pokrmy můžete vždy pozvednout o třídu výš. Nezáleží pouze na kvalitních, přesně odměřených ingrediencích, správné době přípravy či způsobu, jak své kuchařské dílo nakonec naservírujete. Kouzlo tkví také v použité nádobě. Prozradíme vám, jak díky jedné dokážete nejenom změnit celý zážitek z vaření, ale i z výsledné kreace. A aby toho nebylo málo – pořídit si ji můžete za částku, která vám neudělá díru do rodinného rozpočtu.
Představte si křehkou, šťavnatou a rovnoměrně propečenou pečínku. Žádné vysušené maso, žádné obavy, jestli se pokrm připálí nebo dostatečně neupeče. Přesně tohle vám umožní kuchyňská pomůcka, kterou v Lidlu pořídíte za 2 399 korun. Už si na ni začněte dělat místo ve skříni.

Univerzální nádobí s dlouhou životností
Dokonalé pečení slibuje litinový pekáč 2 v 1 od značky GSW. Litina je známá svou výjimečnou schopností shromažďovat teplo a rovnoměrně ho rozvádět po celé ploše. Výsledkem je nejen úspora energie, ale také důkladné upečení jídla.
Kuchaři mají litinu rádi pro její snadnou údržbu, nepřilnavost, vysokou životnost i univerzálnost. Tento materiál se hodí do trouby, na sporák či dokonce nad otevřený gril. Produkt z Lidlu má navíc jednu vychytávku. Víko lze použít samostatně jako další pečicí nádobu. To znamená, že získáte nejen robustní pekáč s poklopem, ale i praktickou zapékací mísu například na gratinované brambory, lasagne nebo zeleninové směsi.
Pekáč GSW má vnitřní část v béžovém provedení, zatímco vnější povrch je dostupný v několika barvách – bílé, modré, zelené, černé a červené. Vybrat si tedy můžete variantu, která vám bude ladit s kuchyní.
Můžete ho použít na všech typech sporáků a v troubě až do teploty 240 °C. Po použití ho jednoduše omyjete v myčce.
Jídlo jako od babičky
Většina dalších obchodů nabízí podobné zboží za ceny, které se někdy pohybují i okolo 6 000 Kč, jak odhaluje srovnávač cen Heureka. Cena 2 399 Kč se proto může jevit jako „lidová“, když uvážíme, co všechno pečicí nádoba dovede a jak dlouho vám při správné údržbě a manipulaci poslouží.
Pokud stále váháte s koupí, přesvědčit vás mohou hodnocení dalších uživatelů. Výrobek si vysloužil celkovou známku 4,5/5. Lidé vyzdvihují jeho kvalitní zpracování i nízkou cenu.
„Jako u babičky! Pekáč výborně funguje pro pomalé pečení. Pára je uzavřená a pečeně zůstává šťavnatá,“ pochvaluje si jeden z kupujících. „100% shoda s popisem, solidní zpracování, rychlé dodání včas, správná přepravní ochrana,“ odhaluje další zákazník detaily okolo doručení. „Všechna jídla se podaří bez velkého úsilí. Maso je křehčí, než jsem kdy měl. Už bez něj nechci být a jsem rád, že ho teď vlastním,“ nešetří superlativy další z autorů recenzí.

Recept na vepřovou plec s česnekem
Pořídíte-li si pekáč domů, dlouho neotálejte a podrobte ho ostrému testu. Pokud vám schází inspirace, přinášíme vám tip na chutné jídlo, které si v něm můžete připravit. Potřebovat budete následující suroviny:
- 1,5 kg vepřové plece
- 250 ml vývaru
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup: Předehřejte troubu na 160 °C. Maso osolte a opepřete ze všech stran. V misce smíchejte olej, hořčici a veškeré koření. Touto směsí maso důkladně potřete. Poté rozpalte na sporáku pekáč, přidejte máslo a maso z každé strany cca 3 minuty opečte. Podlijte vývarem, přidejte česnek, přiklopte víkem a dejte do trouby. Pečte 2,5 až 3 hodiny, občas přelijte výpekem. Podávejte s bramborami nebo kaší. Dobrou chuť!