Od pondělí v Lidlu za 11 korun. Omezeno jen tím, co unesete
Lidl přichází s nabídkou, která osloví nejen všechny příznivce zdravé stravy. Od pondělí 24. března najdete v regálech potravinu, se kterou připravíte vynikající salát, smoothie nebo osvěžující limonádu. Navíc si doplníte zásobu vitamínů a minerálů, což se hodí zejména v přechodovém období mezi zimou a jarem.
Pokud milujete výjimečné slevy, měli byste zbystřit. Nejnovější akční leták Lidlu přichází s 52% snížením ceny, které se v obchodech nevidí zase tak často. Díky němu si pořídíte jeden produkt za pouhých 11 korun.
A skvělou zprávou je, že nabídka není omezena na kusy. Berte domů, kolik unesete!

Akce, která se denně nevidí: Okurka za 11 korun
Patříte-li k zákazníkům, v jejichž košíku se pravidelně vyskytuje okurka, potom asi víte, že její běžná cena se v Lidlu pohybuje okolo 24,90 Kč. Ve dnech od pondělí 24. března do středy 26. března na tuto částku zapomeňte. Obchod populární zeleninu totiž zlevnil na 12,90 Kč.
Ovšem pozor. Jako registrovaní uživatelé věrnostního programu Lidl Plus můžete ještě znatelněji ušetřit, a to o více než polovinu. Zboží vás po předložení karty v takovém případě bude stát pouhých 11,90 Kč.
Lze předpokládat, že zájem bude veliký, proto dlouho nečekejte a udělejte si výlet do prodejny.
Přírodní lék na odvodnění organismu
Okurka pochází z tropických oblastí Asie, konkrétně z Indie a Číny. Obsahuje až 96 % vody, je tedy ideální volbou pro horké dny nebo momenty, kdy tělo potřebuje zvýšit příjem vody. Vitamín C se postará o vaši imunitu, vysoký obsah draslíku podpoří správnou činnost srdce a pomůže při odvodňování organismu. Lidé trpící dnou nebo revmatismem ji často zařazují do jídelníčku právě proto, že přirozeně odvádí přebytečnou vodu z těla a působí jako přírodní diuretikum.
Její nevýhodou může být, že při některých zdravotních potížích, například při problémech se žaludkem nebo ledvinami, není vhodné ji konzumovat v nadměrném množství.
Dokonalá potravina do diety
Minimum kalorií dělá z okurky oblíbenou potravinu při redukčních dietách. Navíc je lehce stravitelná. I to je důvod, proč má nenahraditelné místo v tuzemské gastronomii. Dá se konzumovat syrová, naložená ve sladkokyselém nálevu nebo tepelně upravená. Už jste například zkoušeli okurkové plátky na grilu? Stačí jen potřít olejem a přidat trochu soli, sladkou papriku a sušený česnek. Široké uplatnění má také v nespočtu salátových variací, ať už se jedná o šopský salát nebo sladkokyselou klasiku s octem.
Pokud si chcete dopřát něco méně tradičního, připravte si virální recept, který si získal obrovskou popularitu na sociálních sítích.

Okurkový salát z TikToku
Jednoduchý, ale chuťově výrazný salát si oblíbili lidé po celém světě. Až ho ochutnáte, pochopíte. Kombinace svěží okurky s intenzivní chutí česneku, sezamového oleje a sójové omáčky si hravě získá i vaše chuťové pohárky.
Potřebovat budete:
- 1 salátovou okurku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci sójové omáčky
- 1 lžíci sezamového oleje
- 1 lžičku rýžového octa
- 1 lžičku medu
- špetku chilli vloček
- sezamová semínka na posypání
Postup: Okurku nakrájejte na tenká kolečka. V misce smíchejte veškeré ingredience na zálivku. Směs nalijte na zeleninu, dobře promíchejte a nechte alespoň deset minut odležet, aby se chutě propojily. Nakonec posypte sezamovými semínky a podávejte.