Lidé nevěří, že tohle opravdu prodává Lidl za 99 Kč. Vyřeší jim to po letech problém při vaření
Vaření je součástí naší životní rutiny. Ať už kuchtíte denně nebo se spoléháte na přípravu jídel předem a raději vše připravíte na začátku týdne, občas se tohoto úkolu holt zhostit musíme. Není proto na škodu mít v kuchyni různé šikovné pomocníky, které nám vaření i pečení výrazně usnadní. Šetří totiž čas i energii, navíc snižují riziko kuchyňských zranění. Jeden takový nástroj je teď za skvělou cenu k sehnání v Lidlu. A to hned v několika variantách.
Sýr na těstoviny, jablka do buchty, koření do omáček a polévek. Možná se to nezdá, ale v kuchyni strouháme nejrůznější suroviny celkem často. Struhadlo je proto nenápadným, avšak nepostradatelným nástrojem. Ten klasický druh má doma téměř každý. Má sice široké využití, rozhodně ale není vhodné na všechny potraviny.
Ono totiž není struhadlo jako struhadlo – existuje jich více druhů a každý se perfektně hodí na něco jiného. Jestliže si říkáte, že něco nastrouhat přece není žádná věda, máte pravdu tak napůl. Žádná věda to samozřejmě není, nicméně vhodný typ struhadla vám může výrazně usnadnit práci, a navíc jeho využitím i snižujete riziko zranění. Rozšiřte si proto obzory. A pokud vám nějaký druh struhadla v kuchyni chybí, nyní máte šanci pořídit ho na stránkách Lidlu, a to za velmi příjemnou cenu.

Snadné uchopení
Klasické čtyřstěnné struhadlo nejvíce využijete na zeleninu či měkké sýry. Je ideální na strouhání větší kvantity surovin. Není ale příliš vhodné na strouhání menších kousků potravin a malých množství surovin. K tomu nejlépe poslouží dlouhé ruční struhadlo – chytrý pomocníček, se kterým snadno nastrouháte například parmezán na špagety, kůru z limetky či citronu nebo muškátový oříšek. Obecně se tento druh hodí například na strouhání ořechů, tvrdých sýrů či aromatických potravin jako je například zázvor nebo česnek. Tento typ struhadla se snadno drží, je lehký a v kuchyňském šuplíku nezabírá mnoho místa. Navíc vám snadno umožňuje ingredience strouhat přímo na talíř či do hrnce!
Několik druhů
S tímto nástrojem strouhání nikdy nebylo jednodušší. Lidl ho také teď nabízí v několika provedeních, a tak máte možnost koupit hrubou, jemnou nebo plátkovou variantu. Hrubý typ nejlépe využijete na strouhání čokolády, sýru nebo zeleniny. Jemný druh zase na citrusovou kůru nebo ho můžete použít k dostání jemných čokoládových hoblinek. Plátkové struhadlo se zase náramně hodí na vytvoření tenkých plátků okurky nebo sýru. Skvěle díky němu připravíte i zeleninové carpaccio.
Seženete je pod stovku
Každá varianta oplývá protiskluzovým držadlem s měkkým povrchem, navíc má na svém konci i očko, za které je možné struhadlo zavěsit. Plocha určená ke strouhání je vyrobená z nerezové oceli a je k ní dodán ochranný kryt. Ruční struhadla aktuálně můžete objednat v Lidlu e-shopu za 99,90 Kč, navíc se na ně vztahuje záruka 3 roky. Získáte i dopravu zdarma. A jestliže s produktem nebudete spokojeni, máte nárok ho také do 30 dnů zadarmo vrátit.

Nezapomeňte na správné zacházení
Jestli si ho pořídíte, nezapomeňte se o něj také správně starat. Při špatném používání se rychle zničí i kvalitní výrobek. Proto péči o něj nepodceňte – pokud se k němu budete správně chovat, zůstane krásně ostré a neotupí se. Struhadlo ihned po použití opláchněte. Častokrát postačí pouze voda, v případě potřeby ale lze využít i malé množství saponátu.
Nerezovou plochu pak osušte. Kovovému struhadlu totiž nesvědčí dlouhodobý pobyt ve vodě, a tak ho nenechte zbytečně namočené. V žádném případě ho také nedrhněte drátěnkou a nedávejte do myčky. Jestliže ho umyjete bezprostředně po strouhání, veškeré nečistoty a zbytky potravin by měly jít snadno smýt. Než struhadlo uklidíte, zandejte ho do ochranného krytu. Uvidíte, že při dodržení těchto opatření vám vydrží mnoho let.