Dnes naposledy v Penny nejžádanější svačina Čechů za 16 korun
Skoro není čas! V prodejnách obchodního řetězce Penny můžete za akční cenu zakoupit jeden z nejoblíbenějších druhů uzenin, který si Češi rádi dávají na chleba i rohlík. Je ale třeba si pospíšit. Akce je skoro u konce.
V zatím posledním slevovém letáku obchodního řetězce Penny si přijdou na své hlavně milovníci masa a uzenin. Ve velkých slevách se totiž protentokrát vyskytly nejrůznější šunky, párky a salámy. Mezi nimi nechybí ani oblíbená debrecínská pečeně značky Řezníkův talíř, která obsahuje 90 % masa. Balení o hmotnosti 100 gramů pořídíte za 15,90 Kč namísto původních 29,90 Kč. To ale není zdaleka všechno.
Řada variant
Kromě debrecínské pečeně najdete zlevněnou také anglickou slaninu za 19,90 Kč, která běžně stojí 31,90 Kč, kuřecí šunku s 92% obsahem masa za 16,90 Kč, turistický salám za 19,90 Kč anebo třeba i salám poličan za 21,90 Kč.
Akce se vztahuje třeba i na klobásy a párky. Například vídeňské párečky s 90% obsahem masa lze koupit za 36,90 Kč, ostravskou klobásu za 36,90 Kč, dunajskou klobásu za 39,90 Kč a prémiové špekáčky za 49,90 Kč.

Ideální na svačinu
Spoustu zlevněných produktů tak oceníte nejen při přípravě snídaně, ale také třeba svačiny do školy či do práce. Koneckonců, zlevněné jsou i některé druhy pečiva. Třeba kaiserka speciál, která stojí 3,50 Kč, celozrnný toustový chléb Karlova koruna za 21,90 Kč anebo chlebíček s bramborovými vločkami za 22,90 Kč.
A pečivo budete mít i čím natřít. Z původních 28,90 Kč se na 19,90 dostal tavený sýr značky Boni, a to v různých příchutích. Zlevněný je ale i čerstvý sýr Boník, který stojí 12,90 Kč namísto původních 18,90 Kč. Dále pak toastový sýr, který stojí 31,90 Kč, či sýr cottage za 15,90 Kč. Jestliže nejste zrovna fanoušky mazacích sýrů, možná vám udělají radost nejrůznější pomazánky značky Karlova koruna za 17,90 Kč.
Zlevněný je pak i plátkový sýr Tolštejn, který obsahuje extra dávku bílkovin. Stojí 22,90 Kč. Běžně se přitom prodává za 29,90 Kč. S nákupem si ale pospěšte. Akce končí už ve středu 26. března.
Dávný recept opět na scéně
Některé druhy uzenin ovšem nemusíte jen tak pokládat na pečivo, ale můžete z nich připravit i jiné dobroty. Například legendární šunkovou pěnu, která byla na vrcholu v 60. letech minulého století a nechyběla prakticky v žádném lahůdkářství.
V průběhu času její oblíbenost klesla, což je velká škoda. Stále se totiž jedná o nesmírně lahodnou pomazánku, díky které vykouzlíte zase trochu jinou, avšak stále opravdu dobrou svačinku. A můžete si ji dokonce připravit tak, jak chutnala kdysi.
V dobách socialismu totiž existovaly nejrůznější normy, kterými se všechny podniky při výrobě lahůdek musely řídit. I kvůli tomu tak šunková pěna chutnala prakticky všude stejně. A díky tomu si ji můžete podle původní receptury udělat i dnes. Jak na to?

Budete potřebovat 300 gramů kvalitní šunky. Vybírejte tedy takovou šunku, která má obsah masa minimálně 80 %. Čím více, tím lépe. Šunku dejte do mixéru a rozmixujte ji dohladka. V jiné míse smíchejte 190 gramů změklého másla, 2 gramy soli, 2 gramy mleté sladké papriky a 1 gram černého mletého pepře. Máslo s kořením asi 2 minuty šlehejte, aby se všechny chutě propojily a máslo bylo „načechrané”.
V další fázi do něj vmíchejte šunku, kterou jste rozmixovali, a promíchejte. Následně si do ruky vezměte šlehač a začněte směs znovu šlehat. Během toho do ní pomalu přilévejte 200 gramů smetany ke šlehání s obsahem tuku 12 %. Šlehejte alespoň 10 minut, aby byla pěna opravdu dokonale nadýchaná.
Pak už jen stačí pěnu odložit na 2 hodiny do chladničky a můžete podávat. Skvěle chutná jen tak na chlebu či rohlíku anebo třeba i jako základ na chlebíčky.