Toto z Penny za 27 Kč ženy po 40 milují. V košíku byste jich měli mít aspoň 10
Připravovat každý den hodnotné a chutné jídlo, zatímco balancujete mezi pracovními povinnostmi, domácností a rodinou, není vždy právě jednoduché. Každý způsob, jak si ulehčit práci, proto přijde vhod. Při přípravě polévky tak jistě oceníte, pokud budete mít všechny základní suroviny pohromadě. Takovou možnost nyní nabízí supermarkety Penny a navíc za výhodnou cenu.
Slovní spojení „maminky více dětí“ zní trochu toporně. Přijdete z práce pozdě odpoledne a místo odpočinku na vás čeká hromada práce a ještě příprava večeře. Ideální jsou proto pro tyto případy pokrmy, které se tak trochu „vaří samy“. Jednou z takových kategorií jsou rozhodně polévky.
Ne vždy máme chuť na masový vývar. Skvěle ho ale nahradí vývar zeleninový, který poslouží jako základ pro podstatnou část polévek. Během nákupu je ale třeba myslet na to, aby vám žádná důležitá zelenina pro jeho přípravu nechyběla. Během každodenního shonu je ale snadné na některou položku zapomenout.

Nakupte v Penny suroviny na vývar výhodně a prakticky
Můžete ale nakoupit chytře. Řešením mohou být speciální balíčky, které najdete v supermarketech v sekci zeleniny. Ty obsahují úplně vše, co na přípravu vývaru potřebujete, prakticky zabalené v jediné vaničce. Řetězec Penny je nyní nabízí za zvýhodněnou cenu.
Za balíček se 750 gramy zeleniny nyní zaplatíte jen 27,90 korun. Původní cena přitom byla 39,90 korun, jedná se tedy o poměrně velkou úsporu. Akce začala platit již 3. dubna a potrvá až do 9. dubna, což je tento týden ve středu. Stále ještě tak máte čas do Penny zavítat.
Nemusíte se také zdráhat nakoupit těchto balíčků raději více do zásoby. Pokud si zeleninu předem očistíte a nakrájíte, velmi snadno ji poté v připravených balíčcích můžete uložit do mrazáku na později. Využít můžete také kuchyňskou vakuovačku, která zajistí, že balíčky nezaberou více místa, než je nezbytně nutné.
Jak vývar připravit správně?
Mnoho lidí si není jisto, jak si skutečně dobrý zeleninový vývar připravit. Proto se často uchýlí k tomu, že místo něj použijí například bujonovou kostku, pouze vodu nebo si dokonce hotový vývar koupí zavařený ve sklenici. To je ale výrazně nákladnější možnost, než připravit si základ pro polévku nebo omáčku vlastnoručně.
Není to vůbec tak složité, jak to vypadá. Potřebovat budete několik minut na přípravu zeleniny a poté půl hodiny až hodinu, kdy se bude vývar vařit bez vašeho aktivního přispění.
Co se zeleniny týká, existuje pochopitelně mnoho možností, jaké druhy do vývaru přidat. Obvykle se používá kořenová zelenina, tedy mrkev, petržel a celer. U nás to bývá klasická bulva celeru, například ve francouzské kuchyni se ale častěji využívá celer řapíkatý. K tomu patří také cibule. Poměr jednotlivých druhů zeleniny se může lišit. Někdo dává od každé suroviny stejné množství, ten, kdo má raději sladší polévku, ale nechá spíše převažovat mrkev. Ta také polévce dodá krásnou nažloutlou barvu, a proto se hodí například pro přípravu falešné slepičí polévky.

Klíč je v přípravě zeleniny před vařením
Přidat lze ale také pórek, zelenou petrželku, kedlubnu, pastiňák nebo květák. Někdo také rád používá česnek, záleží tedy na vás, zda lahodí vašim chuťovým buňkám.
Zeleninu je výhodné pokrájet spíše na menší kousky, aby dobře vynikla jejich chuť. Pokud chcete, aby byl vývar skutečně aromatický, dříve než přejdete k vaření je vhodné zeleninu napřed krátce opéct na másle nebo upéct v troubě. Díky tomu se opravdu rozvoní.
Vody by mělo být méně než dvojnásobek množství zeleniny. Kuchařské knihy uvádí litr a půl vody na necelý kilogram zeleniny. Na rozdíl od vývaru masového neplatí, že čím déle budete vařit, tím lepší. Čas by určitě neměl přesáhnout hodinu, poté se už chuť zeleniny stává mdlou.