Nejhorší jídlo na světě je z Česka. Češi ho milují a dávají ho dětem od 2 let
I když některá jídla patří mezi vaše nejoblíbenější, na světě se nejspíš nachází někdo, kdo se jen při pomyšlení na ně pořádně ošívá. Ačkoliv je velmi zajímavé, že někteří lidé jedno jídlo milují a jiní ho nenávidí, v některých případech se cizinci shodnou, že se zkrátka nepovedlo. A mezi ně patří i jedna z nejoblíbenějších českých pochoutek, kterou milují děti i dospělí.
Jídlo je téma, které zajímá snad každého. Obzvlášť v Česku si často pochutnáváme na tučných jídlech, která sice nejsou příliš zdravá, jejich chuť je ale famózní. A to natolik, že je milují lidé po celém světě. Mezi ně patří nepochybně svíčková, guláš či pečená kachna, z nápojů je to samozřejmě pivo. Jenže každá mince má dvě strany a některá česká jídla turisté jednoduše nenávidí.
Krupicová kaše mnoho úspěchu nesklidila
V České republice patří krupicová kaše mezi nejoblíbenější jídla nejen dětí, ale i dospělých. I když ji někteří jedí od okraje a jiní nejdříve míchají, pravděpodobně všichni se shodnou, že se jedná o výborné a navíc rychle uvařené jídlo. Je také poměrně zdravá, pokud to tedy nepřeženeme s posypkou. Krupicová kaše se vaří z pšeničné krupice, mléka a cukru, dochutit ji lze prakticky čímkoliv. Nejvíce oblíbená je však s máslem, skořicí a kakaem.

Ačkoliv je krupicová kaše oblíbená v Česku, evropských zemích a i v některých částech Ameriky, je přesto turisty hodnocená jako jedno z nejhorších jídel na světě. Někde se připravuje z rýže či jiných druhů obilovin, její základ je ale podobný. Pro mnohé milovníky české kuchyně je nepochopitelné, jak může být krupicová kaše mezi nejhoršími pokrmy světa, mezi kterými byste našli skutečně zvláštní jídla, ale je to tak. Tento fakt je podložen hodnocením turistů z celého světa, kteří si na krupicové kaši nejspíš příliš nepochutnali.
První zmínky o krupici pocházejí už ze starověku, jedná se tedy o velmi starý pokrm, který má pestrou historii a nepochybně byl pro mnohé rodiny jedním z nejdůležitějších jídel, které jejich tělu dodaly důležité živiny. Obsahuje totiž sacharidy, bílkoviny, vlákninu i minerální látky.
Rohlík s kakaem je pro cizince nepochopitelný
Tato obyčejná, ale chutná svačinka je oblíbená snad u všech dětí. Je to ideální snídaně pro vybíravé děti, ale zaručeně potěší v jakoukoliv denní dobu. Rodiče zase ocení, že se nejedná o nic drahého a svému dítku mohou tuto dobrotu dopřávat pravidelně. Rohlík s kakaem není oblíbený jen v Česku, ale i v dalších evropských městech. Přesto ho turisté, kteří rohlík s kakaem vyzkoušeli, v lásce nemají. Pravděpodobně se jim nelíbí, že rohlík po namočení do kakaa či mléka změní strukturu, která nemusí být každému příjemná. Ale hlavní je, že chutná dětem, nemyslíte?

Další pokrmy, které turisté nesnáší
Ačkoliv je česká kuchyně ve světě mnohem oblíbenější, než bychom nejspíš čekali, některá jídla cizinci prostě nesnesou. Patří mezi ně například rybí polévka, sekaná, smaženice, houbový kuba nebo polévka v chlebu. Ze sladkých jídel příliš neholdují rýžovému nákypu a bublanině. Na druhou stranu pokrmy některých jiných zemí jsou mnohem horší, o čemž se můžete sami přesvědčit na portálu Taste Atlas, který seznam nejhorších jídel světa pravidelně aktualizuje.