Pepco za 300 Kč prodává nádobí z MasterChefa. Jinde za něj dáte 2 000 Kč
Nejen milovníci kuchařské show MasterChef ocení nádobí, které se prodává v rámci jejího merche. Je totiž z kvalitních materiálů a hodí se do každé kuchyně. A zároveň se nemusíte bát toho, že by vás nákup vyšel na tisíce.
V prodejnách Pepco můžete nakoupit prakticky cokoliv do domácnosti od svíček a polštářů až po oblečení anebo třeba hračky. V současné době ale také něco, co naprosto nadchne fanoušky kuchařské soutěže MasterChef. V Pepcu totiž najdete nádobí s logem tohoto populárního pořadu. Můžete si tak stylově vybavit kuchyň, ale zároveň ušetřit.
Cenově dostupné
Velkým lákadlem je hlavně pánev MasterChef s průměrem 24 centimetrů, která se prodává za 300 korun. Běžně přitom takové pánve v celé řadě dalších obchodů stojí i 2 000 korun. Hodí se na přípravu nejrůznějších pokrmů. Vzhledem k tomu, že je dostatečně hluboká, v ní pohodlně uvaříte i například čínu, omáčku na těstoviny anebo třeba smaženou rýži. Vhodná je ale pochopitelně i na klasické smažení a opékání.
V Pepcu seženete taktéž MasterChef hrnec s poklicí, který vychází na 480 korun. Má velmi pevnou konstrukci, díky které dobře vede a zároveň drží teplo. Vaření v něm je tedy nejen efektivní, ale také úsporné. Pro přípravu omáček k masu, pudinků či k ohřívání menších porcí jídla se pak hodí i rendlík s průměrem 16 centimetrů. Ten stojí 300 korun.
Tím ale nabídka nádobí s logem populární soutěže nekončí. Zahrnuje také sadu nožů za 180 korun, servírovací misku za 90 korun, dezertní talíř za 90 korun a mělký talíř za 110 korun.

Známé tváře
V Česku se prozatím vysílalo celkem 7 řad soutěže MasterChef a ze všech z nich vzešla spousta známých tváří. A řeč rozhodně není jen o samotných vítězích, ale i o ostatních amatérských kuchařích. Mezi nimi vyčnívá hlavně nadaná Ta Thuy Dung, která je ovšem spíše známá jako Chili Ta. Je hojně aktivní na sociálních sítích, kde sdílí recepty se svým publikem. Velké ohlasy sklidila se svou verzí severoafrického pokrmu shakshuka. Právě ten si můžete rovnou připravit v pánvi MasterChef. Ta je svou velikostí na něj úplně ideální.

Shakshuka
Vezměte si jednu velkou cibuli, oloupejte ji a nakrájejte nadrobno. Pak si na pánvi rozehřejte asi 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm cibuli zesklovatět. Na pánvi cibuli odhrňte na stranu a na vzniklé místo nasypte 1 lžíci drceného římského kmínu. Chvilku ho opékejte, aby se rozvoněl.
V další části přidej do pánve 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 na nudličky nakrájenou červenou papriku a 1 plechovku drcených rajčat. Dobře promíchejte a vše zasypte lžičkou třtinového cukru. Vyčkejte, dokud nezačne cukr karamelizovat, a pak ke směsi přilijte dostatek vody, aby vám vznikla řidší omáčka. Ještě směs osolte a opepřete. Na mírném plameni vše povařte zhruba 15 minut, během kterých se omáčka zredukuje.
V poslední fázi vytvořte do omáčky dva hlubší důlky a do každého z nich klepněte jedno celé vejce. Pánev přiklopte a vařte další tři minuty, aby se bílky a žloutky zatáhly. A můžete servírovat. Ideálně s kouskem čerstvého pečiva, který předtím opečete. Na talíři můžete shakshuku ještě posypat feta sýrem a nasekanými bylinkami. Třeba koriandrem.
Chutná a zdravá
V afrických zemích a v zemích Blízkého východu se shakshuka podává coby snídaně. A není divu. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů a díky vajíčkům také dostatek bílkovin. Proto zasytí na dlouhou dobu. Rozhodně se tedy vyplatí zařadit shakshuku do jídelníčku i lidem, kteří se snaží zhubnout. Je totiž skvělým pokrmem, který neobsahuje takřka žádné sacharidy, zato je plný bílkovin, zdravých tuků a také vlákniny, jež je při procesu hubnutí nepostradatelným pomocníkem.