OBI překvapuje: Jinde za 12 tisíc, v OBI za 2 999 Kč. Absolutní nutnost tohoto léta
Léto se nezadržitelně blíží a s ním i spousta aktivit, které se dají provozovat venku. Mnozí se tak už nemohou dočkat, až na zahradě zase přivítají známé a budou jim moci naservírovat různé dobroty pečené na ohni. A právě ti by teď měli vyrazit do OBI.
Přestože teprve před pár dny začalo jaro, v záplavě dnů plných slunce a příjemnějších teplot se řada lidí začala těšit na léto. Jednou z vůbec nejoblíbenějších letních aktivit Čechů je grilování či opékání buřtů. A letos si tuhle činnost můžete užít ještě víc.
S kvalitním grilem půjde práce rychleji od ruky, a navíc bude grilování i podstatně pohodlnější. Nemusíte se přitom bát o svou peněženku. I když takové grily leckdy stojí i více než 12 tisíc korun, v prodejnách OBI najdete jeden, který je podstatně levnější.
Jen za 2 999 Kč
OBI nabízí gril značky Jamestown na dřevěné uhlí za 2 999 Kč. Disponuje litinovým grilovacím roštem plus navíc také ohřívacím roštem. Má i integrovaný teploměr na víku, díky kterému už nikdy žádný kousek masa nebude vysušený ani málo propečený. Přihrádku na dřevěné uhlí můžete nastavovat do tří různých poloh a přizpůsobit opékání velikosti masa. Samozřejmě nechybí ani boční regulace vzduchu, popelník, sklopný stolek určený na odkládání kleští a talířů anebo třeba kolečka pro snadnou manipulaci.
Samotný gril se velmi snadno ovládá a je tak vhodný jak pro profesionály, tak i pro naprosté amatéry. A nemusíte v něm dělat jen maso. S dalším dokoupitelným příslušenstvím v něm upečete i úžasně křupavou pizzu.

Spokojení zákazníci
I když má gril v porovnání s ostatními poměrně nízkou cenu, rozhodně se nejedná o žádný nekvalitní produkt, o čemž ostatně svědčí i recenze lidí, kteří si jej zakoupili. „S grilem jsme spokojení, za relativně málo peněz hodně muziky,” napsala například jedna ze zákaznic. „Naprosto úžasný gril s mnoha funkcemi,” přidal se další. Pochvalných reakcí se pak objevuje celá řada.
Vyplatí se rovnou zakoupit i sadu nářadí na opékání masa. Ta zahrnuje dvouzubou vidlici, obracečku a kleště. Všechno příslušenství je vyrobeno z nerezové oceli a je opatřeno háčky k zavěšení. Celá sada vás vyjde na 299 Kč.

Připravujte maso jako od šéfkuchaře
Abyste mohli svým hostům servírovat co nejlepší maso, je potřeba se při grilování držet několika zásad. Ideálně takových, které radí zkušení kuchaři. Ti přesně vědí, jak kousky kuřecího, vepřového i hovězího zpracovat, aby byly nejchutnější.
V první řadě platí, že byste to neměli přehánět se solí. Marinády na maso se snažte připravovat s co nejmenším množstvím soli a hotové dobroty dochuťte až na talíři. Sůl totiž z masa vytahuje tekutiny, kvůli čemuž by se mohlo velmi snadno stát, že se flákota během grilování kompletně vysuší. A jako podrážka bude i v případě, kdy do něj budete na grilu neustále píchat vidličkou a přehazovat z jedné strany na druhou. Z otvorů po vidličce bude neustále unikat šťáva. Na maso tedy používejte výhradně obracečku nebo ještě lépe kleště.
Stejně tak se nevyplácí pracovat s masem, které jste právě vytáhli z chladničky. Vždy ho nechte před grilováním zhruba 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Studené maso se nepropéká rovnoměrně. V žádném případě ale naložené dobroty nenechávejte na slunci.
A nakonec nespěchejte. Dopřejte na grilu flákotě dostatek času a zbytečně ji nepečte na velkém ohni. I když máte zahradu plnou hladových hostů, rozhodně nikdo nestojí o steak, který je na povrchu takřka černý, ale uvnitř v podstatě syrový. Raději si tedy počkejte a maso zvolna pečte pouze nad žhavými uhlíky. V neposlední řadě používejte vždy jen dokonale čistou mřížku.